Basketbal centraal op jaarbeursplein Utrecht

Jaarbeursplein in Utrecht decor voor 3×3 scholieren basketball toernooi

Utrecht – Meer dan honderd kinderen van 12 verschillende basisscholen en middelbare scholen doen komende vrijdag 5 juli mee aan het 3×3 outdoor basketball toernooi voor Utrechtse scholieren, op het Jaarbeursplein in Utrecht. Kinderen van verschillende leeftijdsgroepen gaan met elkaar de strijd aan en lol beleven aan een sport die de laatste jaren enorm in opmars is. En zoals dat hoort bij 3×3 basketball, aangemoedigd door hopelijk veel toeschouwers.

Mede dankzij de inzet van de gemeente Utrecht en vrijwilligers van de Utrechtse basketball verenigingen BC Utrecht, Cangeroes & UBALL en ondersteund door de Nederlandse Basketball Bond (NBB) is, geïnspireerd door het WK 3×3 basketball dat onlangs in Amsterdam plaats vond, voor het eerste een 3×3 basketball toernooi voor scholieren tot stand gekomen. Dit toernooi is onderdeel van de landelijke We Here campagne van de NBB.

Met dit scholierentoernooi willen de organisatoren basketball breder onder de aandacht van Utrechtse kinderen brengen. Want, eén van de grootste krachten van 3×3 basketball is de toegankelijkheid, het kan door iedereen gespeeld worden (mannen, vrouwen, jongens, meisjes, valide, invalide) zowel op recreatief als professioneel niveau. Daarnaast zijn de toegepaste regels en de vereiste capaciteit ook erg toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is 1 basket, 2 teams en 3 spelers per team op een half basketball court.

Het scholieren toernooi is onderdeel van de Utrecht 3×3 Experience van de NBB. Van vrijdag tot en met zondag is het Jaarbeursplein het decor van een 3×3 basketballfestijn voor jong en oud, breedte- en topsport. Op zaterdag vindt het International 3×3 Women’s Tournament Utrecht plaats, waar internationale vrouwen top teams naar Utrecht komen om te strijden om een totale prijzenpot van € 6.000. Tegelijkertijd vinden, als onderdeel van de Streetball Masters Tour, de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap 3×3 basketball plaats in de jeugdige leeftijdscategorieen. Op zondag worden de voorrondes voor senioren teamsgespeeld van het NK 3×3 basketball. Op de vrijdag en zaterdagavond worden de zeven 3×3-courts open gesteld voor publiek en iedereen die een balletje wil gooien.

Dynamisch, spectaculair, urban en innovatief! 3×3 basketball is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball, een variant van het reguliere basketball dat ontstaan is op de pleintjes in de Verenigde Staten. Inmiddels is 3×3 basketball dé grootste urban teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars!

Lees verder:

Jaarbeursplein in Utrecht fantastisch decor voor 3×3 scholieren basketball toernooi