Amazone Utrecht Basketbal


Amazone Utrecht Basketbal is een unieke basketbalvereniging die opgericht is om tegenwicht te geven aan de traditionele basketbalvereniging waar voornamelijk het belang van het heren basketball geldt.

Het unieke is dat Amazone speciaal opgericht is voor vrouwen en door vrouwen. Cruciaal is dat Amazone de topsportende vrouw wil bijstaan in het combineren van topsport en werk.
Amazone is binnen het Utrechtse damesbasketbal de plaats waar het toptalent van de regio een uitstekende opleiding kan genieten onder leiding van deskundige trainers. In een omgeving waar meisjes zich kunnen identificeren met vrouwelijke bestuursleden en vrouwelijk basketbal technisch kader is Amazone zich aan het voorbereiden op het seizoen 2017/2018. Wij nemen dan deel met een semi-professioneel damesteam aan de hoogste landelijke klasse in Nederland, de Eredivisie.
Het team zal bestaan uit Utrechtse topspeelsters, jeugdspeelsters en internationaal gelouterde buitenlandse speelsters. Als locatie is sporthal Lunetten in de wijk Lunetten te Utrecht verkozen. Lunetten is een aantrekkelijke locatie met goede parkeerfaciliteiten en geschikt om de basketbalsport op het allerhoogste niveau te beoefenen.
Amazone wil teams formeren van sterke vrouwen die de passie voor basketbal combineren met zelfrespect, fungeren als rolmodel en in het bezit van een innerlijke drive om te slagen op school, op het basketbalveld en in het maatschappelijke leven.

Website:   http://www.amazone-utrecht.nl/