Categoriearchief: Uncategorized

Basketbal centraal op jaarbeursplein Utrecht

Jaarbeursplein in Utrecht decor voor 3×3 scholieren basketball toernooi

Utrecht – Meer dan honderd kinderen van 12 verschillende basisscholen en middelbare scholen doen komende vrijdag 5 juli mee aan het 3×3 outdoor basketball toernooi voor Utrechtse scholieren, op het Jaarbeursplein in Utrecht. Kinderen van verschillende leeftijdsgroepen gaan met elkaar de strijd aan en lol beleven aan een sport die de laatste jaren enorm in opmars is. En zoals dat hoort bij 3×3 basketball, aangemoedigd door hopelijk veel toeschouwers.

Mede dankzij de inzet van de gemeente Utrecht en vrijwilligers van de Utrechtse basketball verenigingen BC Utrecht, Cangeroes & UBALL en ondersteund door de Nederlandse Basketball Bond (NBB) is, geïnspireerd door het WK 3×3 basketball dat onlangs in Amsterdam plaats vond, voor het eerste een 3×3 basketball toernooi voor scholieren tot stand gekomen. Dit toernooi is onderdeel van de landelijke We Here campagne van de NBB.

Met dit scholierentoernooi willen de organisatoren basketball breder onder de aandacht van Utrechtse kinderen brengen. Want, eén van de grootste krachten van 3×3 basketball is de toegankelijkheid, het kan door iedereen gespeeld worden (mannen, vrouwen, jongens, meisjes, valide, invalide) zowel op recreatief als professioneel niveau. Daarnaast zijn de toegepaste regels en de vereiste capaciteit ook erg toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is 1 basket, 2 teams en 3 spelers per team op een half basketball court.

Het scholieren toernooi is onderdeel van de Utrecht 3×3 Experience van de NBB. Van vrijdag tot en met zondag is het Jaarbeursplein het decor van een 3×3 basketballfestijn voor jong en oud, breedte- en topsport. Op zaterdag vindt het International 3×3 Women’s Tournament Utrecht plaats, waar internationale vrouwen top teams naar Utrecht komen om te strijden om een totale prijzenpot van € 6.000. Tegelijkertijd vinden, als onderdeel van de Streetball Masters Tour, de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap 3×3 basketball plaats in de jeugdige leeftijdscategorieen. Op zondag worden de voorrondes voor senioren teamsgespeeld van het NK 3×3 basketball. Op de vrijdag en zaterdagavond worden de zeven 3×3-courts open gesteld voor publiek en iedereen die een balletje wil gooien.

Dynamisch, spectaculair, urban en innovatief! 3×3 basketball is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball, een variant van het reguliere basketball dat ontstaan is op de pleintjes in de Verenigde Staten. Inmiddels is 3×3 basketball dé grootste urban teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars!

Lees verder:

Jaarbeursplein in Utrecht fantastisch decor voor 3×3 scholieren basketball toernooi

TalentBoek

Dames Eredivisie Basketball

Wil jij Eredivisie Basketball in Utrecht en onze talenten zich de mogelijkheid geven om zich verder te ontwikkelen en misschien wel ons vertegenwoordigen op internationaal niveau?

Voor talentontwikkeling en om Eredivisie te kunnen spelen is veel geld nodig. Vanaf seizoen 2019-2020 speelt Utrecht Cangeroes op het hoogste niveau Basketbal. We kunnen nog heel veel steun gebruiken voor oa:
– Huisvesting
– Vervoer
– Training faciliteiten
– Trainingskamp
– Internationale Toernooien

Talentboek – Sport – Dames Eredivisie Basketbal

Heeft jouw steun hard nodig. Klik op de link om te doneren: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/details/alles/dames-eredivisie-basketball.html

Wil jij dit initiatief steunen?? Het zou geweldig zijn.

En als het even kan, stuur dit bericht door aan zo veel mogelijk mensen!?

Dank je wel alvast.

Namens dames Cangeroes eredivisie.

Terraforming Mars

De eerste Dutch open

Terraforming Mars

WAAROM?
Na een jarenlange verslaving van het spel Kolonisten van Catan, was daar ineens Terraforming Mars (2015).
​Het thema van het spel, waarbij de mensheid de rode planeet leefbaar probeert te maken voor de mens, spreekt enorm tot de verbeelding.
​Inmiddels heeft het spel zich gevestigd op plaats 4, in werelds meest gerenommeerde top 100 van BoardgameGeek.com
​Wij, Floyd en Patrick, zijn daarom van mening dat een Nederlands Kampioenschap niet mag ontbreken.

Eerste klusdag 14 oktober!!

“Kom jij ons klusteam versterken?”

eerste Klus dag 14 oktober 10:00u 2017

Een aantal dagen per jaar werken wij met een aantal leuke vrijwilligers aan het nog mooier maken van onze sporthal. De werkzaamheden zijn heel divers. Een kleine greep:
– schilderen (muren, deuren, kozijnen, etc)
– laminaat leggen
– ophangen van Banners in de grote zaal
– ophangen van gordijnen
– ramen schoonmaken
– etc…

Heb jij minimaal een rechter hand en vind je het leuk om mee te helpen meldt je dan aan via info@sporthallunetten.nl