BC Utrecht Cangeroes

Over BC Cangeroes

Basketballvereniging Cangeroes bestaat al sinds 1964 en staat voor basketballen met plezier voor iedereen in Utrecht. Topsport en breedtesport. Jeugd, dames promotiedivisie, heren regioklasse en recreanten.Als zaalsport heeft basketball het in Utrecht altijd zwaar gehad. Contributies liggen veel hoger dan bij buitensporten. Cangeroes heeft de unieke kans gekregen om dit te doorbreken. We hebben namelijk sinds september 2016 onze eigen sporthal in beheer gekregen van de gemeente. Daarmee wordt basketball toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. We creëren ons eigen gastvrije sporthonk.

Onder andere ook door het opzetten van Basketball’sCool, Wallabies basketball voor de jongsten en voor de pleintjesbasketballers is er ‘open court’ op zondagmiddag. Met Sporthal Lunetten staat er nu dus een echte basketballhal in Utrecht. Ons gezellige sportcafé wordt gerund door eigen vrijwilligers en dat geeft een echt verenigingsgevoel.

In samenwerking met BCU zetten we een gedegen jeugdopleiding neer en met Amazone stroomlijnen we de topsport bij de dames. Met al deze ontwikkelingen laten wij basketbal weer leven in Utrecht. Voor iedereen. En met plezier!

Het is dus leuk om bij ons te basketballen. Naast dat je je als speler ontwikkelt, kun je je ook ontwikkelen als trainer, coach, scheidsrechter, commissielid of bestuurslid. Samen zorgen we ervoor dat Cangeroes draaiende blijft.

Het Cangeroesgevoel komt mooi tot uitdrukking in wat we de ‘High Five voor Cangeroes’ noemen. Een basis die we hebben vastgelegd samen met de leden. Die basis is: Plezier, samen, communicatie, opleiden en voor iedereen. Hier vind je de uitgebreide uitleg en hieronder zie je in één oogopslag hoe het zit.

Website:   http://www.cangeroes.nl/ 

Cangeroes is een Utrechtse basketballvereniging voor alle leeftijden en niveaus. Plezier staat voorop in alles wat we doen. Onze thuishal staat in Lunetten. Voordat je lid wordt, mag je een paar keer gratis komen proeftrainen. Meld je daarvoor aan via het volgende   “online formulier”

Wallabies

Ook voor de kinderen kun je bij de Cangeroes terecht, wanneer je wilt weten of het iets is voor jouw kind(eren) dan is er de mogelijkheid om een kennismakings training mee te maken. Om je kind te kunnen aanmelden voor een proeftraining volg dan deze link: “proeftraining Wallabies